Головна » 2021 » June » 8 » Релігійний живопис Волинського краєзнавчого музею презентуватимуть на Львівщині
12:47
Релігійний живопис Волинського краєзнавчого музею презентуватимуть на Львівщині
Релігійний живопис Волинського краєзнавчого музею презентуватимуть на Львівщині

13 червня 2021 року о 14 годині Музей історії релігії (Палац Потоцьких) – Червоноградська філія Львівського музею історії релігії, запрошує на урочисте відкриття виставки «Між Сходом і Заходом. Релігійний живопис XVIII–XIX ст. з колекції Волинського краєзнавчого музею».

На виставці будуть представлені 28 творів, різноманітних за сюжетною тематикою, складністю композицій, колоритом і майстерністю виконання. Характерними для них є монументальність і внутрішня сила образів в поєднанні з простотою і ліричністю.

Завдячуючи своєму географічному положенню Волинь стала місцем, де зустрілися східне і західне християнство. Перебуваючи на стику різних культур, край став осередком унікальних явищ симбіозу різних традицій. Співіснування, переплетення і поєднання традицій, обрядів, догматів, перекладів, філософська і релігійна полеміка знайшли відображення у християнському образотворчому мистецтві. Образи, представлені на виставці, створені у період, коли на Волині переважна більшість храмів були греко-католицькими і католицькими.

Усі експонати відреставровані реставраторами Волинського краєзнавчого музею, Національного науково-дослідного реставраційного центру України та його Львівської філії, Національної академії образотворчого мистецтв та архітектури.

Довідково:
Музей історії релігії (Палац Потоцьких) – Червоноградська філія Львівського музею історії релігії, розпочав свою діяльність 26 квітня 1980 року в недіючих на той час церкві і монастирі оо. Василіан. З 1990 року він розташований у видатній пам’ятці архітектури середини ХVІІІ ст. – палаці Потоцьких, побудованому за проектом французького архітектора П’єра Ріко де Тірреджеллі. У своїй архітектурі будівля поєднує два стилі: бароковий та ранній класицизм. Різниця між проектом і теперішнім виглядом палацу є значною, що пояснюється численними пожежами та перебудовами.
Адреса: 80102, м. Червоноград Львівської обл., вул. Пушкіна, 10.
Тел. (03249) 3-90-35, 3-97-43.
E-mail: [email protected]

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 254 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]