Головна » 2021 » May » 19 » В обласному краєзнавчому музеї відсвяткували Міжнародний день музеїв
13:29
В обласному краєзнавчому музеї відсвяткували Міжнародний день музеїв
В обласному краєзнавчому музеї відсвяткували Міжнародний день музеїв

Відзначити професійне свято до Волинського краєзнавчого музею приїхали не тільки працівники філій цього закладу, а й історики та щирі поціновувачі роботи музейників. Святкове дійство відбулося 18 травня. З професійним святом вітав музейників перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук та мер Луцька Ігор Поліщук.

Директорка обласного краєзнавчого музею Оксана Важатко констатувала: попри те, що минулий рік, через пандемію, був важким, для музейників він став стимулом для розвитку.

«Минулий рік був непростий не лише для музейників, а й для всього світу. Ми втратили близько 70% всіх відвідувачів. Тому ми швидко опанували різні форми онлайн-роботи – онлайн виставки, презентації, конференції», – розповіла директорка музею Оксана Важатко.

Крім того, за цей час в музеї встигли попрацювати над його розвитком, попрацювати над матеріальною базою, поповнити фонди, виграти грант Українського культурного фонду та залучили на інфраструктурний проєкт близько 1 млн грн. З нетерпінням у музеї чекають коли будуть проведені реставраційні роботи в будиночках Лесі Українки, що в с. Колодяжне.

Юрій Поліщук відзначив нелегку роботу музейників, бо, переконаний, що це не тільки дуже клопітка праця, але й, на жаль, ще й малооплачувана.

«Те, що ви оберігаєте, це найбільша спадщина нашого народу. А я переконаний, що тільки та нація, яка береже своє минуле, удостоєна великого майбутнього, – наголосив Юрій Поліщук. – Ви фанати своєї справи, бо віддаєтесь своїй роботі на повну і бережете найцінніше для нас».

Також Юрій Поліщук нагородив грамотою та подякою обласної ради кращих працівників Тетяну Тищенко та Ольгу Бойко.

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 310 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]