Головна » 2021 » May » 21 » «Вишиванка: традиція чи модний тренд?»
17:55
«Вишиванка: традиція чи модний тренд?»
«Вишиванка: традиція чи модний тренд?»

19 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв, Всесвітнього дня вишиванки, 150-річчя від дня народження Лесі Українки студенти ІІІ курсу спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство» Волинського національного університету імені Лесі Українки під час проходження екскурсійної практики (керівник – доцент кафедри документознавства і музейної справи Тетяна Трофімук-Кирилова) розробили, творчо та креативно провели у Волинському краєзнавчому музеї квест-екскурсію «Вишиванка: традиція чи модний тренд?». Захід відбувся завдяки підтримці, організаційній, методичній і консультатиційній допомозі професіоналів-практиків науково-експозиційного відділу етнографії та народних промислів Волині Волинського краєзнавчого музею.

Учасниками квесту-екскурсії стали студенти І і ІІ курсів спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», І курсу спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та викладачі кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності. У складі двох команд вони прослухали цікаву інформацію про традиційну вишиванку, її створення, орнаментацію, використання. Також екскурсанти успішно виконали усі завдання квесту: здобули насіння льону з насіннєвих коробочок; розставили у правильній послідовності технологічні процеси виготовлення нитки; зав’язали хустку способом «опиначка»; розгадали ребус на вишитому рушнику; ідентифікували членів родини Косачів на світлинах.

Було пізнавально та цікаво! Молодь дізналася нові факти про вишиванку, одержала позитивні емоції, отримала практичний досвід екскурсійної роботи у музеї, який надзвичайно цінний для студентів спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство».

Тетяна ТРОФІМУК-КИРИЛОВА,
доцент кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та
інформаційно-аналітичної діяльності,
керівник екскурсійного бюро факультету історії,
політології та національної безпеки;
Людмила МІРОШНИЧЕНКО-ГУСАК,
 завідувач науково-експозиційного відділу етнографії та
народних промислів Волині ВКМ;
Світлана ЧИБИРАК,
доцент кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та
інформаційно-аналітичної діяльності,
провідний науковий співробітник науково-експозиційного відділу
етнографії та народних промислів Волині ВКМ

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 336 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]