Головна » 2016 » February » 20 » Зустріч із фундатором музею
20:44
Зустріч із фундатором музею
Зустріч із фундатором музею

   В Музеї історії Луцького братства відбулась зустріч з музейним фундатором. З відомим волинським журналістом, письменником, громадським і політичним діячем Андрієм Івановичем Бондарчуком знайомилися учні 8–Г класу комунального закладу «Луцька ЗОШ І–ІІІ ст. № 25». Зустріч проходила в рамках підготовки до шкільної краєзнавчої конференції «Моя Батьківщина – Україна».

   Захід відбувся в одному з підрозділів обласного музею – в Музеї історії Луцького братства, який створений і переданий державі Андрієм Івановичем. Дружня бесіда з фундатором в стінах музейного закладу спонукала школярів до глибшого розуміння такої неординарної в наш час події.

   Школярі переглянули фільм студії «Боривітер» – «Андрій Бондарчук», послухали цікаві спогади про життєвий і творчий шлях Андрія Івановича, дізналися про творчі плани на майбутнє. Почули про те, як Андрій Бондарчук спільно з науковими співробітниками створював цей оригінальний і досі унікальний в Україні музей. Познайомились з музейною експозицією і виставками.

   На завершення юні краєзнавці відвідали підземну крипту Хрестовоздвиженського (братського) храму, також відновлену завдяки герою зустрічі.

   Додому поверталися з подарунком – книгою Андрія Бондарчука «Хроніка волинського «камікадзе»». Після представлення її на краєзнавчій конференції новинка поповнить шкільну бібліотеку.

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 867 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]