Головна » 2016 » February » 5 » Познайомтесь із духовною святинею у музеї
11:55
Познайомтесь із духовною святинею у музеї
Познайомтесь із духовною святинею у музеї

   Шановні жителі району, чи часто вам доводилось знайомитись із духовними святинями України? «Немає часу», – скажете ви. Але ж вони зовсім поруч. Я маю на увазі експонати Маневицького краєзнавчого музею, серед яких відоме Пересопницьке Євангеліє, надруковане у Львівській друкарні «Сльозки» ще в ХVІ–ХVІІ ст., – пише читачка газети «Нова Доба» Надія Лопухович. Давно не читались з нього молитви, невідомо хто був той останній священик, що тримав його в руках. Для мене ось вже 4 роки поспіль зустрічі з Маневицьким краєзнавчим музеєм починаються з цієї священної книги. Якось трапилось, що відчула велику потребу помолитись, на жаль, храми в селищі коли в них не проводяться богослужіння закриті, то відраду для душі знайшла саме біля Пересопницького Євангелія.

   А ще чимало цікавих виставок проводиться в музеї. Їх експонати – це справжні витвори мистецтв, створені людськими руками. Чимало проводиться тут екскурсій. Незабутні враження від них повезли до Києва і мої внуки Іван та Анастасія Якубовські, які дізнались багато цікавого про історію району його талановитих людей. За це щира вдячність колишній завідувачці фондом музею Людмилі Степанюк, організатору екскурсій Людмилі Піддубній, всьому творчому колективу, очолюваному вже багато років Петром Хомичем. Наснаги та нових відкриттів вам, шановні працівники музею, здоров’я та щастя.

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 786 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
0   Spam
1 obi_22   (05.02.2016 14:41) [Материал]
"відоме Пересопницьке Євангеліє, надруковане у Львівській друкарні «Сльозки» ще в ХVІ–ХVІІ ст." - це щось новеньке!
Прохання до маневицьких колег-музейників, будь ласка, пояснюйте своїм відвідувачам, що Євангеліє не друковане, а писане, до того ж його створення відбувалось не у Львові, а на Волинській землі. В усякому випадку, читайте матеріал, який виставляється на публіку.
Ответ: Сподіваємося, що читач зверне увагу на слушні зауваження знаної дослідниці давньої історії Волині, завідувача Музею історії Луцького братства Олени Бірюліної, а працівники Маневицького краєзнавчого музею врахують їх у подальшій роботі як з відвідувачами, так і з журналістами.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]