Головна » 2016 » February » 20 » «Між вогнем і водою». Лекція про правосвідомість луцького поспільства 400-літньої давнини
21:29
«Між вогнем і водою». Лекція про правосвідомість луцького поспільства 400-літньої давнини
«Між вогнем і водою». Лекція про правосвідомість луцького поспільства 400-літньої давнини

   23 лютого о 15-00 в Музеї історії Луцького братства пройдуть «народні читання» на тему «Фундатори Луцького братства: правнича еліта Волині». Цим заходом розпочинається цьогорічна серія музейних зустрічей з нагоди 400-літнього ювілею відомо братського союзу (1617).

   Першу зустріч присвячено нашим далеким землякам, котрі годувались зі сфери правосуддя. Увазі учасників – виставка автентичних документальних матеріалів судової справи про спірний двір в Луцькому Окольному замку, виписи з міських книг, експозиція печаток луцьких судових урядників. Гостей музейного заходу неодмінно зацікавлять колоритні судові епізоди, які, до речі, непогано «картографуються», тобто кладуться на мапу сучасного туристичного Луцька.

   До співучасті запрошена лекторка – Оксана Штанько, к. і. н., старший викладач кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, працівниця Центру туристичної інформації та послуг Луцька, фрілансерка видання «ВолиньPost». Вона розповість про луцький маґістрат і судову систему Луцька часів створення Луцького братства милосердя.

   Нагадаємо, «народні читання» – традиційна форма просвітницької роботи, що притаманна історичним братствам. В наш час відповідає формату публічної лекції.

   Вхід вільний.

   Адреса музею: вул. Йова Кондзелевича, 5

   Телефон для довідок: 72-33-71

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 820 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 1
0   Spam
1 obi_22   (22.02.2016 21:39) [Материал]
Люди запитують, що означають слова "між вогнем і водою". Це невелике цитування з прямої мови відповідача в Луцькому земському суді. Документ 1609 р. Детальніше під час читань...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]