Головна » 2016 » February » 22 » Волинян запрошують на будівництво музею партизанської слави в урочищі Вовчак
17:12
Волинян запрошують на будівництво музею партизанської слави в урочищі Вовчак
Волинян запрошують на будівництво музею партизанської слави в урочищі Вовчак

   Громадський активіст Сергій Приходько закликає усіх охочих долучитися до будівництва музею партизанської слави під відкритим небом. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

    «Наступної суботи запрошуємо охочих долучитися до будівництва музею бойової слави під відкритим небом в урочищі Вовчак Турійського району. Виїзд із Ковеля автомобілем о 9.30 в суботу. За детальною інформацією - пишіть у приват», - повідомляє активіст.

   Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, урочище Вовчак у лісових масивах на межі Турійського, Володимир-Волинського та Локачинського районів Волині вважається місцем, де 14 жовтня 1943 року, на свято Покрови, зродилася Українська Повстанська Армія. У 1943-1944 роках тут діяла велика база УПА під назвою «Січ».

   Таємні курси, військові школи виникли на Турійщині у 1942 році, а вже згодом виросли корпуси госпіталю, штабу, казарм, складів, гарбарні, пекарні, коптильні, кузні, різноманітних майстерень та підстаршинської школи.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 787 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]