Головна » 2016 » February » 12 » В обласному музеї розповіли про Холодноярську республіку
16:41
В обласному музеї розповіли про Холодноярську республіку
В обласному музеї розповіли про Холодноярську республіку

   12 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбувся п’ятий захід із циклу «Перемоги української зброї», присвячений «Холодноярській республіці». Учасниками заходу стали вихованці Волинського обласного ліцею із поселеною військово-фізичною підготовкою.

   Науковий співробітник музею Богдан Зек охарактеризував міжнародну ситуацію наприкінці Першої світової війни і події Української революції 1917–1921 рр. Історик акцентував увагу на передумовах виникнення Холодноярської республіки. У ході свого виступу, він розповів про перебіг найвизначніших подій і специфіку військового мистецтва повстанців. Науковець звернув увагу на історичних традиціях визвольної боротьби, які були передані холодноярцями майбутнім поколінням.

   Тарас Верба – молодший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею, розповів про персоналії повстанського руху. Його доповідь супроводжувалася презентацією. Серед визначних керівників Холодного Яру він назвав братів Чучупак, А. Гулого-Гуленка, І. Деркача, Л. Завгороднього, Д. Гупала та інших.

   У ході заходу була представлена добірка наукових видань і літературних творів про період Української революції із бібліотеки Волинського краєзнавчого музею.

   Вихованці ліцею також ознайомилися із виставкою озброєння, яка була спеціально підготовлена до теми заходу.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 864 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]