Головна » 2015 » May » 16 » Тиждень Європи у Торчинському музеї
10:23
Тиждень Європи у Торчинському музеї
Тиждень Європи у Торчинському музеї

   День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. З 2003 року в третю суботу травня цей день візначається і в Україні. Традиційно в навчальних та культурних закладах проводяться різноманітні заходи, присвячені темі Європи та європейської інтеграції.

   До них долучилися і працівники Торчинського народного історичного музею ім. Г.О.Гуртового. На початку тижня тут почала діяти тематична виставка «Україна вибирає ЄС». В наступні дні біля цієї виставки для учнів Торчинської ЗОШ I-III ст. та Торчинського професійного ліцею були проведені екскурсії,під час яких відвідувачі поповнили свої знання про етапи утворення ЄС, її інституції, кількісний склад та основні європейські цінності. Разом з екскурсоводом учні пригадали листопадові події 2013 року, які стали початком Революції Гідності в Україні.

   Також у музеї відбулась вікторина під назвою «Що я знаю про Європу». Участь у ній брали учні 9-А класу місцевої школи. Команди з захопленням виконували пізнавальні завдання, пов’язані з історією, культурою, побутом та традиціями європейських держав. Під час окремих конкурсів учасники відгадували назви столиць деяких країн, а також відповідність їхніх прапорів.

   Учасники залишились задоволені від заходу та зрозуміли, що ми настільки є європейцями, наскільки у серцях ми є українцями з своєю історією та культурою, яка має багато спільного з європейськими країнами.

Джерело: Торчинський народний історичний музей ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 835 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]