Головна » 2016 » February » 11 » Прийняли Регіональну програму розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у Волинській області на 2016–2020 роки (ВІДЕО)
11:40
Прийняли Регіональну програму розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у Волинській області на 2016–2020 роки (ВІДЕО)
Прийняли Регіональну програму розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у Волинській області на 2016–2020 роки (ВІДЕО)

   На 2 пленарному засідання другої позачергової сесії Волинської обласної ради підтримано проект Про Регіональну програму розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016 – 2020 роки.

   Програму представляв начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук.

   Анатолій Грицюк пропонував профільним чиновникам залучати більше грантових коштів для реалізації культурних проектів. Анатолій Вітів наголосив, що перед прийняттям всіх програм потрібно звітуватися про освоєння коштів на програми, діяльність яких завершена. Депутат пропонує започаткувати таку практику надалі. Борис Бабійчук говорив про те, що інформації про культурні заклади в області обмаль як в Інтернеті, так і в інших засобах комунікації. Валерій Дмитрук наголосив, що є хороші сайти музеїв Волинської області, але коштів на туристичну літературу дійсно бракує. У Вячеслава Рубльова виникають питання, чому виділяються кошти на двомовні вказівники у Володимирі-Волинському, тоді як місто могло зробити це за власні кошти, як поступив обласний центр Волині. Є питання і до енергозберігаючих заходів в рамках програми. Вячеслав Рубльов нагадав, що в області діє програма енергоефективності. Костянтин Зінкевич запропонував збільшити видатки на проведення семінарів та фестивалів. Зокрема, він пропонує виділити 250 тис. грн на проведення фестивалю "Володимир", а не 5 тис. грн., як передбачено проектом. Заступник голови облради Роман Карпюк запитав, чи враховані потреби Музею волинської ікони в розширенні приміщення. Валерій Дмитрук відповів, що є запропонований перелік об'єктів для розширення. Потрібно 1 млн. грн. реконструкцію. Юрій Поліщук повторив питання з засідання профільної комісії щодо виділення 300 тис. грн. на представницькі заходи. Валерій Дмитрук повідомив, що ці кошти використовуються на придбання квітів для участі керівництва області в державних та національних святах.

   Ірина Констанкевич нагадала про відсутність в програмі популяризації брендових імен Волині. Вона запропонувала зняти фінансування з представницьких заходів, бо в часи війни такі видатки є недоречні.

   Голова облради Ігор Палиця запропонував прийняти програму, а при необхідності внести зміни. За проект проголосувало 55 депутатів.

Джерело: Волинська обласна рада

Відео Волинської обласної ради (див. по часу з 1:24:44 по 1:46:48):

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 849 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]