Головна » 2015 » May » 7 » Порозуміння заради майбутнього України!
21:26
Порозуміння заради майбутнього України!
Порозуміння заради майбутнього України!

   7 травня 2015 року, з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 70-ої річниці перемоги над нацизмом, в Рожищенському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Порозуміння заради майбутнього України!». Учні та вчителі ЗОШ №2 м.Рожище зустрілись з ветеранами Другої світової війни, воїнами УПА Добровольським А.Т., Кондзерським П.О., дитиною, народженою в концтаборі Парфенюк М.С., воїном-інтернаціоналістом Стадніком Р.Р., та головою ради ветеранів Козачук М.І.

   Захід розпочався з гімну України. Директор музею Стасюк Н. представила гостей, працівник музею Переходько Т. ознайомила з історичною довідкою по даній темі. Молодші учні школи у віршованій та пісенній формі привітали дорогих ветеранів, а також прикріпили червоні маки – символ пам’яті жертв нацизму. Ветерани поділилися своїми спогадами. Спілкування відбулося в теплій атмосфері.

   Директор музею ознайомила присутніх з фотовиставкою «Ніхто не забутий!», де представлені фотографії ветеранів Рожищенського району, що розповідають як про тих хто боронив Батьківщину 70 років тому, так і про нинішніх захисників України, а також матеріали про тих, хто пережив ті страшні часи, перебуваючи в нацистських концтаборах та воюючи на території інших держав і зробив свій внесок у боротьбу з нацизмом.

   Захід завершився звучанням «Боже Великий Єдиний».

Джерело: Рожищенська райдержадміністрація

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 784 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]