Головна » 2016 » February » 25 » На уродини до Лесі запросив і Художній музей
16:35
На уродини до Лесі запросив і Художній музей
На уродини до Лесі запросив і Художній музей

   24 лютого Художній музей відчинив двері «На уродини до Лесі» – вечір присвячений 145 річниці від дня народження Лесі Українки. В рамках заходу прозвучала музично-поетична композиція, яка складалась з весняних пісень та забав, записаних Лесею Українкою на Волині, у виконанні фольклорної студії Тетяни Ціхоцької «Жайворонки» та пісень написаних Тетяною Ціхоцькою на вірші Лесі Українки, концертмейстер – артист капели «Трембіта» Володимир Вівчарик.

   Весь пісенний матеріал гармонійно переплітався ледь помітною сюжетною лінією, що проходить в поезії, яку майстерно читала заслужена артистка України, актриса театру імені Марії Заньковецької Ірина Швайківська.

   Даний захід фактично був презентацією пісенної збірки «На крилах пісень», яка доповнена і перевидана Т. Ціхоцькою. Пісні, що ввійшли до книги, написані на відібрані вірші з першої поетичної збірки Лесі Українки «На крилах пісень», виданої у Львові 1893 року.

    «На жаль, пісні на вірші ЛесіУкраїнки не здобули такої популярності, як пісні, написані на вірші Т. Шевченка чи І. Франка. Сподіваюсь, що створені мною пісні матимуть щасливішу долю від інших, написаних на поезію Лесі Українки. І нехай не тільки мої, а й твори інших композиторів стануть вічними носіями творчості видатної поетеси. Своєрідними пам’ятниками, міцнішими за граніт, створеними з великою вдячністю і шаною до нашої великої землячки Лесі Українки» – Тетяна Ціхоцька.

   Вечір прикрасив також виступ колективу «Передзвін» та виконання твору Шопена «Кантабіле» Павлось Анастасією, викладач Глазиріна Н. Г.

   Колектив Художнього музею щиро дякує усім учасникам за чудовий вечір!

   В думках досі лунають слова з «Веснянки»: Не тратьмо НАДІЇ!... ВЕСНА ПЕРЕМОЖЕ!!!

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 798 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]