Головна » 2016 » February » 12 » „Мій вічний біль Афганістан”
15:36
„Мій вічний біль Афганістан”
„Мій вічний біль Афганістан”

   Двадцять сім років минуло з того часу, як останній радянський солдат покинув землю чужої країни. Через афганську війну 1979–1989 років пройшло 150 тисяч українських вояків, 3280 з них загинули, 72 досі вважаються зниклими безвісти. Майже три десятиліття пройшло, проте не стихає душевний біль тих, кому довелося пройти пекло цієї війни.

   12 лютого 2016 року в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок мужності „Мій вічний біль Афганістан”, присвячений 27-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану. Учасниками заходу стали учні 9-го класу ЗОШ №1 м. Рожище.

   Працівник музею Переходько Т. ознайомила учнів з подіями тієї страшної війни, яка принесла лиху звістку не в одну сім’ю.

   На захід було запрошено Романа Стадніка, учасника бойових дій в Афганістані. З великою увагою та цікавістю учні слухали розповідь Романа Стадніка про його військову службу, участь у військових діях, про життя солдат в чужій країні, їх взаємовідносини з місцевим населенням, активно ставили запитання, а завершення заходу подякували за його активну життєву позицію, побажали міцного здоров’я, добра, благополуччя. Роман Стаднік подарував школі дві книги: Олексій Будчик „На вістрі кулі” видана районною спілкою ветеранів Афганістану; книга видана обласною спілкою ветеранів Афганської війни „Волинь Афганський рахунок”.

   Присутні оглянули тематичну виставку музею по даній темі.

   Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять про загиблих воїнів.

Джерело: Рожищенський краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 898 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]