Головна » 2016 » February » 16 » Літературний вечір до 145-річчя Лесі Українки відбувся у Володимир-Волинському музеї
12:53
Літературний вечір до 145-річчя Лесі Українки відбувся у Володимир-Волинському музеї
Літературний вечір до 145-річчя Лесі Українки відбувся у Володимир-Волинському музеї

   25 лютого нинішнього року виповнюється 145 років від дня народження Лесі Українки (1871–1913) – видатної поетеси і драматурга. З цієї нагоди 12 лютого у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація фотодокументальної виставки, присвяченої нашій талановитій землячці, а також літературний вечір «Я маю в серці те, що не вмирає!».

   Організаторами заходу були наукові співробітники музею та союзянки місцевої філії Союзу українок. З доповідями виступили Валентина Черенюк («Колодяжне – джерело натхнення юної Лесі. Спогади В.Дмитрук і селян»), Ольга Бліндер («Виховання дітей в родині Косачів. Олена Пчілка – Лесина мама»), Галина Яровенко («Леся Українка і Волинь. Образ творчого натхнення»), Людмила Патлашинська («Страдницька доля України у творах поетеси. Мотив руїни і боротьби за волю України у драмі «Бояриня»), Тетяна Ткачук («Висота української ідеї в творчості Лесі Українки»).

   Вірші безсмертної Лесі прочитали учні ЗОШ № 2 Богданна Андрійчук, Ганна Кашевська, Юлія Поліщук-Жигунова, Ганна Багмет, Олена Швачка, Ірина Алейнікова, яких підготували вчителі Надія Оліферук та Тамара Заєць та учні ЗОШ № 5 імені А.Кореневського.

   Присутні оглянули виставку літератури про Лесю Українку та видання її творів, яким понад 70 років (з фондів музею) і літературу принесену союзянками, вишитий портрет поетеси і картину із зображенням Мавки (робота вишивальниці Віри Оніщук), копію рушника, який вишивала Леся Українка і Маргарита Комарова до ювілею Шевченка (виготовила Віра Оніщук).

   Викладач Володимир-Волинського педколеджу імені А.Кримського Тетяна Пасієвич виконала кілька пісень на слова поетеси.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1007 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]