Головна » Архів матеріалів
    22 серпня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася урочиста акція, присвячена Дню Незалежності України. Управлінням Служби безпеки України у Волинській області на постійне відповідальне зберігання до музею передано твір живопису першої половини ХVІ століття.
Запрошують у мистецький простір в Луцькому замку.
   24 серпня з 11.00 год. управління культури Волинської облдержадміністрації, Державний історико-культурний заповідник у м.Луцьку, Волинський краєзнавчий музей та його відділ – Художній музей, Козацьке стрілецьке братство проводять акцію „Мистецький простір у Луцькому замку”, присвячену Дню незалежності України.
У Луцьку буде музей вишиванки.
   Громадська організація «Відродження національних традицій» хоче відкрити в Луцьку музей вишиванок. Про це йшлося 21 серпня під час засідання виконавчого комітету.
   20 серпня у Музеї волинської ікони відбулася презентація книги Євгенії Ковальчук „Формування фонду сакрального мистецтва у Волинському краєзнавчому музеї (1929–2012 рр.): Монографія. – Луцьк : Волинські старожитності, 2013. – 296 с., іл.”.
   До двадцять другої річниці Незалежність України у фойє Володимир-Волинського історичного музею розгорнуто фотодокументальну виставку, на якій експонуються матеріали, котрі висвітлюють життя і діяльність активістів національно-демократичного руху Володимирщини у 90-х роках ХХ ст.
   У свято медового Спаса, 14 серпня, до Луцька завітав Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломей. У Музей волинської ікони він прибув з нагородами Української Православної Церкви. З нагоди 1025 річчя хрещення Русі та активну участь у церковного житті були відзначені музейники Луцька.

В І Т А Є М О !
Музей волинської ікони святкуватиме двадцятиріччя.
   Газета центральних органів виконавчої влади України „Урядовий кур’єр” опублікувала статтю „Музей волинської ікони святкує двадцятиріччя”.
Запрошують на презентацію книги про формування фонду сакрального мистецтва у Волинському краєзнавчому музеї.
   20 серпня о 15 годині у приміщенні Музею волинської ікони відбудеться презентація книги кандидата історичних наук, заступника директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, доцента кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Євгенії Ковальчук „Формування фонду сакрального мистецтва у Волинському краєзнавчому музеї (1929–2012 роки)”.
   15 серпня у спецпроекті Волинського телебачення „До дня міста Луцька” прозвучала розповідь про завідувача народним етнографічним музеєм „Світлиця” НВК „Гімназія №14”, Почесного громадянина міста Луцька Богдана Свереду.
   14 серпня Волинський краєзнавчий музей провів День музею в таборі літнього відпочинку для дітей імені Олега Кошового в с.Дачне Ківерцівського району.
Волинський скансен у Рокинях – у десятці найкращих музеїв України (ВІДЕО).
   Музей історії сільського господарства Волині-скансен у Рокинях, увійшов у першу десятку музеїв України з обслуговування і надання екскурсійних послуг. Про це на телеканалі „Нова Волинь” в телешоу „Ранок „Нової Волині” розповів засновник музею, краєзнавець і публіцист Олександр Середюк.
ЯК НАМ ГІДНО УВІЧНИТИ ПАМ'ЯТЬ ГРИГОРІЯ ГУРТОВОГО?

   Це прізвище відоме кожній культурній і освіченій людині Волині. Григорій Гуртовий, уродженець запорізького краю, з 1947 року як житель селища до останніх днів самовіддано займався музейною, науково–дослідною, педагогічною, журналістською діяльністю. Як волинянам гідно увічнити пам’ять Григорія Гуртового? Газета „Волинь-нова” опублікувала з цього приводу інтерв’ю з новим директором Торчинського народного історичного музею.

   Мешканці Любомля можуть захоплюватися іконами, написаними під час III Міжнародного пленеру іконопису «Святі Волині». Урочисте відкриття виставки відбулося 9 серпня.
До уваги учасників XX Міжнародної наукової конференції „Волинська ікона: дослідження та реставрація”.
    27-28 серпня 2013 року Волинський краєзнавчий музей на базі Музею волинської ікони проводить ХХ Міжнародну наукову конференцію „Волинська ікона: дослідження та реставрація”, приурочену 20-річчю Музею волинської ікони. Відкриття конференції 27 серпня 2013 року о 10 год. у Волинському краєзнавчому музеї.
 
Порядок роботи конференції
   До 22-ої річниці Незалежності України Волинська ОДТРК започаткувала кілька телециклів. Зокрема, у „Новинах” під спеціальною рубрикою подаються розповіді про відомих земляків, які багато зробили задля національно-визвольного становлення рідної держави. 7 серпня прозвучала розповідь про директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка.
У Музеї історії Луцького братства молодь зазирнула в минуле древнього міста.
   Дізнатися про невідомі факти з минувшини давнього міста члени молодіжних громадських організацій змогли під час екскурсії Музеєм історії Луцького братства, що відбулася 7 серпня.
   3-4 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї „Лісова пісня” в урочищі Нечимне відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”, присвячене 102-ій річниці від дня завершення Лесею Українкою драми-феєрії „Лісова пісня”.
   3-4 серпня ц. р. на Ковельщині відбудеться тринадцяте поетично-мистецьке свято "Лісова пісня", присвячене сторіччю пам'яті Лесі Українки і 102-й річниці від часу написання її безсмертної драми-феєрії. Це свято вирізняється з-посеред усіх, які відбуваються в нашому краї, своїм неповторним чаром, поєднанням поезії, театру, фольклору, народної музики.
   Книга-альбом „Музей волинської ікони”, яка репрезентує твори волинського іконопис, релігійного живопису західноєвропейської традиції, церковної різьби та скульптури XVI – початку ХІХ ст. з колекції Музею волинської ікони у Луцьку, потрапила у номінанти всеукраїнського рейтингу „Книжка року”.
   До сотої річниці з дня смерті величної поетеси Лесі Українки Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, всеукраїнським журналом «Лісовий вісник» та Українським фондом культури провели конкурс дитячих малюнків та творів на тему «Лесина лісова пісня» та визначили його переможців. Нагородження відбудеться 1 вересня. Переможці отримають грамотами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та грошові премії. Усі дитячі малюнки будуть представлені на виставці у Волинському краєзнавчому музеї, відкриття якої відбудеться у перші дні вересня.
День пам’яті Лесі Українки у Колодяжному (ВІДЕО).
   1 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися масові науково-освітні заходи „Музей збирає друзів”, приурочені 100-річчю пам'яті Лесі Українки.
   Сьогодні в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки за участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, духовенства, літераторів та поціновувачів творчості поетеси відбулась панахида з нагоди 100-річчя від дня її смерті.
Музейні видання до 100-річчя пам’яті Лесі Українки.
   До 100-річчя пам’яті Лесі Українки, науковими співробітниками Волинського краєзнавчого музею та Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки підготовлено та випущено науково-популярне видання „Меморіальні речі Лесі Українки та родини Косачів зі збірки Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки” та набір листівок „Леся Українка в живописі та графіці (з фондів Волинського краєзнавчого музею та Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки)”.
   31 липня, під головуванням заступника голови Ковельської райдержадміністрації Андрія Мигулі відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки і проведення поетично-мистецького свята „Лісова пісня”.
   3-4 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї „Лісова пісня” в урочищі Нечимне відбудеться обласне літературно-мистецьке свято „Лісова пісня”, присвячене 102-річниці з дня завершення Лесею Українкою драми-феєрії „Лісова пісня”.
   З нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, за участі  Президента України Віктора Януковича,  у „Мистецькому Арсеналі” 26 липня відкрито Всеукраїнську мистецьку виставку „Велике і величне”, яка представляє 1000 найвизначніших мистецьких творів із колекцій 35 художніх, історичних та археологічних музеїв України. Від Волині на відкриття були запрошені директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.
До дня пам’яті Лесі Українки.
   1 серпня виповнюється 100 років від дня смерті Лесі Українки – видатної української поетеси, драматурга, громадської діячки. З нагоди цієї пам’ятної дати Волинський краєзнавчий музей провів ряд науково-освітніх заходів, серед яких: «Лесині дні в учбових закладах міста», «Дні музею в таборах літнього відпочинку» та інші. Нині у музеї експонується фотодокументальна виставка «Леся Українка і Волинь».
   До святкування 1025-річчя Хрещення Русі у Національному заповіднику „Софія Київська” 25 липня урочисто відкрито масштабний міжмузейний проект „Свята Православної Церкви”. Виставка репрезентує твори українського та російського іконопису з колекцій вітчизняних музеїв та приватних збірок, зокрема, близько 70 ікон з колекції російського іконопису з фондів Музею волинської ікони.
Луцька молодь побачила у музеї врятовані скарби.
   Дорогоцінні експонати виставки «Врятовано для України», що діє у Волинському краєзнавчому музеї, оглянули члени молодіжних організацій Волині.
   Наймасштабніший в історії України міжмузейний проект "Велике і величне" у Мистецькому Арсеналі – ключова мистецька подія офіційної програми відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Музей волинської ікони вперше братиме участь у проекті такого масштабу. На столичну виставку відібрано 31 експонат. Буде представлена не лише волинська ікона, але й православний іконопис, костельний живопис, декоративна різьба і металопластика.
Музей волинської ікони – у міжмузейному проекті „Свята Православної Церкви”.
   До святкування 1025-річчя Хрещення Русі Національний заповідник „Софія Київська” 25 липня 2013 року о 16.00 год. урочисто відкриває масштабний міжмузейний проект „Свята Православної Церкви”. Виставка репрезентує твори українського та російського іконопису з колекцій вітчизняних музеїв та приватних збірок. У проекті взяли участь провідні музеї України: Національний художній музей України, Національний архітектурно-історичний заповідник „Чернігів стародавній”, Музей історії міста Києва, Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана, Музей волинської ікони (м.Луцьк).
   1-2 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудуться масові науково-освітні заходи „Музей збирає друзів”, приурочені 100-річчю пам'яті Лесі Українки. Початок 1 серпня о 12.00 год.

  ПРОГРАМА ЗАХОДІВ
„Мандруючі святі” у Ковельському історичному музеї (ВІДЕО).
   „Мандруючі святі”. Таку назву має виставка ікон, яка експонується в ці дні в одному із залів Ковельського історичного музею. На виставці представлені 42 ікони, написані українськими та польськими художниками на міжнародних пленерах іконопису, що відбулись на Волині.
   23 липня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація фотоальбому «Володимирщина». Автором літографій, які увійшли до збірки, є художник Антоніо Чорпіта.
« 1 2 ... 126 127 128 129 130 ... 150 151 »