Головна » 2017 » May » 13 » На Волині хочуть проголосити рік «Волинського Рафаеля»
11:37
На Волині хочуть проголосити рік «Волинського Рафаеля»
На Волині хочуть проголосити рік «Волинського Рафаеля»

Проголосити 2017 роком іконописця Йова Кондзелевича, якого вчені порівнюють зі славетним Рафаелем, пропонують науковці. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 11 травня, – повідомляють «Волинські Новини».

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк зазначив, що цьогоріч відзначають 350-ту річницю від дня народження Йова Кондзелевича. Тож учасники міжнародної конференції з волинського іконопису, яка відбулася у жовтні 2016, звертаються з проханням проголосити 2017 рік на Волині на честь митця. Він наголосив, що творчість Йова Кондзелевича вчені прирівнюють до Рафаеля, а провадив він цю творчість саме з Волині. Відтак, у рамках року просять внести зміни до відповідних обласних програм, передбачивши фінансування заходів та видання альбому робіт Йова Кондзелевича.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення та в програмі розвитку культури передбачити фінансування відповідних заходів.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 544 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]