Головна » 2015 » Березень » 23

   27 березня 2015 року о 14 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки „Таємниці одягу Мавки”.

   У Маневицькому краєзнавчому музеї вперше було проведено майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки з Русланою Чубай, та працівниками і членами клубу «Золотий вік» Маневицького територіального центру, а також були присутні учні місцевих шкіл.

   У 1755 році шляхтянка Ядвіга Загоровська організувала у Володимирі-Волинському єзуїтську місію. Єзуїти розпочали будівництво Костелу Серця Ісусового (тепер – Собор Різдва Христового), який будувався 15 років. Архітектором був Міхал Радзимінський, а меценатом будівництва – староста білоруського міста Слонім Гнат Садовський та його дружина. З цієї нагоди у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася конференція, присвячена 260 річниці монастиря.

   Під такою назвою минулої неділі проходило свято весняного рівнодення в експозиції просто неба «Козацький зимівник» Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району.