Головна » 2017 » February » 14 » Зустріч з воїнами-афганцями відбулася у Кортеліському музеї
16:43
Зустріч з воїнами-афганцями відбулася у Кортеліському музеї
Зустріч з воїнами-афганцями відбулася у Кортеліському музеї

«І пам’ять болем відгукнулась» – таку назву мала зустріч членів клубу «Подвиг» і воїнів-афганців, яка була проведена у Кортеліському історичному музеї. Зустріч підготували працівники культури села та учні 10 класу місцевої школи.

Ведучі – учні 10 класу Сидорук Богдана і Борецький Віталій розповіли про соціально-економічний стан далекої країни Афганістан та причини введення радянських військ.

Болючим щемом відгукувались у серцях присутніх вірші, які прочитали Дордюк Дарія, Горнік Оксана, Панасюк Анастасія, Сахарчук Марина, Дордюк Володимир.

Хвилююче і проникливо звучали пісні «Димить туман», «Кленова балада», «Журавлі», «Отчий край» у виконанні вокального тріо Кортеліського будинку культури у складі: Дордюк Тетяни, Коханюк Ніни, Дордюк Людмили.

А далі полинули спогади учасників афганської війни Горніка Петра Миколайовича та Дордюка Миколи Васильовича. Дякуючи долі, їм судилося повернутися живими з того страшного пекла, хоча й довелось пережити і важкі умови військової служби, і втрати близьких друзів-побратимів. Тому і бажали вони всім присутнім мирного неба, закликали молодь бути загартованими, витривалими і мужніми.

Пам’ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, хто помер від ран уже після війни, всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Учасники зустрічі оглянули частину експозиції, присвячену воїнам-афганцям і книжково-документальну виставку, яку підготувала бібліотекар сільської бібліотеки і працівники музею.

Джерело: Кортеліський історичний музей

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 712 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]