Головна » 2015 » March » 11 » ЗУСТРІЧ З НАТАЛІЄЮ ГРАБАРЧУК-ЦИНКАЛОВСЬКОЮ ВІДБУЛАСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ
18:26
ЗУСТРІЧ З НАТАЛІЄЮ ГРАБАРЧУК-ЦИНКАЛОВСЬКОЮ ВІДБУЛАСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ
ЗУСТРІЧ З НАТАЛІЄЮ ГРАБАРЧУК-ЦИНКАЛОВСЬКОЮ ВІДБУЛАСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ

   Ім'я Олександра Цинкаловського (1898-1983) – історика-архівіста, археолога і етнографа, повертається до України: відбуваються наукові конференції, написані книги про нього. Чимало для цієї справи робить племінниця вченого Наталія Назарівна Грабарчук-Цинкаловська. Днями у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася її зустріч з слухачами університету третього віку.

   Наталія Назарівна – живий свідок історії. Їй довелося жити за ІІ Речі Посполитої(«за поляків»), за Радянського Союзу , при нацистькій окупації і в незалежній Україні.

   З великим захопленням слухачки дізналися про життя у довоєнному Володимирі, про діяльність володимирської «Просвіти» у 40-х роках 20 ст. Жінка повідала, про театральні вистави, які готувалися просвітянами, про виховання молоді. Ці незабутні дні назавжди закарбувалися їй у пам'яті. Наталя Назарівна розповіла про непрості життєві долі володимирської інтелігенції. Зокрема, про пана Березовського – заможного міщанина, який своїм коштом навчав талановитих дітей з бідних сімей на Володимирщині, про педагога і актора Модеста Звойницького, який став жертвою сталінських реперсій, про подружжя Річинських та просвітян Комаревичів.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 814 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]