Головна » 2017 » May » 3 » Запрошують до участі у виставці-продажі видань музеїв України
11:06
Запрошують до участі у виставці-продажі видань музеїв України
Запрошують до участі у виставці-продажі видань музеїв України

Шановні колеги!

Український центр розвитку музейної справи в рамках Фестивалю «Книжковий Арсенал», що пройде 17-21 травня 2017 року у Мистецькому Арсеналі в Києві, реалізовує спецпроект «Музейний простір», що являтиме собою виставку-продаж видань з музеїв України.

З кожним роком музеї у великих містах зміцнюють своє місце і роль у житті громад і перестають сприйматися як сховища старих речей. Однак не всі музейні процеси видимі для середньостатистичного відвідувача. Наукова робота різного рівня і видавнича діяльність належать до саме таких.

З-поміж кількох сотень українських музеїв помітні кілька десятків, які щороку видають методичну літературу, каталоги виставок, збірники наукових та краєзнавчих конференцій, мистецькі альбоми, путівники, листівки та іншу дрібну сувенірну поліграфічну продукцію. Низка дрібніших музеїв – менш активні, розташовані далі від центру, проте той, хто здолає відстань – побачить перлину, безцінну, але маловідому. Це ще одна проблема галузі: попри кризу музеї реалізовують видавничі проекти, про які можуть не знати навіть колеги з сусідньої області, адже їхні наклади вимірюються від кількох десятків до кількох сотень примірників, поліграфія та дизайн часто не є найпривабливішими, але всередині криється унікальний зміст. Окрім як у нечисленних сувенірних крамницях, музеї не мають можливості реалізовувати те, що вони видають.

Саме тому, щоб привернути увагу і колег, і читачів потенційних, і видавців, - і виникла ідея цього стенду. На стенді «Музейний простір» ми покажемо Україні музейну літературу за 5 умовними типами: альбоми/каталоги, наукові видання, історико-краєзнавчі дослідження, методичні посібники для музейних працівників та поліграфічна сувенірна продукція.

Вже сьогодні представити свої видання зголосилося близько 30 музеїв. Запрошуємо й Вас приєднатися до нашого гурту.

Що для цього треба?

До 5 травня 2017 року прошу вас написати на [email protected] лист з темою «Стенд на Книжковому Арсеналі», повідомивши про вашу згоду брати участь у проекті, повну назву музею, контакти відповідальної особи, а

також надіслати перелік видань, які ви могли б надати для виставки-продажу. Ми оберемо окремі видання і необхідну кількість примірників, і разом з точним переліком та цінами кожного попросимо Вас надіслати книги до Києва Укрпоштою чи Новою Поштою. З Вашого дозволу ми зробимо націнку до Вашої ціни - 10%, щоб оплати роботу 2-х людей, яких ми наймаємо для роботи на стенді протягом 5 днів. Після ярмарку непродані книги ми перешлемо Вам, а кошти за продані - перерахуємо на картку чи передамо іншим способом, який Вам буде зручним.

Раптом будуть питання – дзвоніть на 0970586550, 0663634928.

Леся Гасиджак,
редактор інтернет-порталу «Музейний простір України»,
начальник Інформаційно-аналітичного відділу
ГО «Український центр розвитку музейної справи»

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 689 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]