Головна » 2017 » February » 15 » Забути не дано. Уроки Афганістану
16:11
Забути не дано. Уроки Афганістану
Забути не дано. Уроки Афганістану

До чергової річниці вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники Іваничівського історичного музею та районного архіву підготували пересувну фотодокументальну виставку, яка експонується в читальному залі районної бібліотеки. Виставка доповнена викладкою літератури та речами з особистих архівів воїнів-афганців.

Окремий стенд присвячений уродженцям Іваничівського району Миколі Прокопчуку з Орищ та Івану Ващуку з Литовежа, які загинули на афганській землі.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Двадцять вісім років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

На відкриття виставки завітали воїни-інтернаціоналісти – жителі району. Було що згадати бойовим побратимам Василю Коханюку, Миколі Вовчуку, Анатолію Шелесту, Олександру Тузу, Миколі Сичуку та Євгенію Легкобиту. Спогадами поділився голова районної організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Петро Мазурок.

Виставка експонуватиметься у читальному залі бібліотеки до кінця лютого.

Джерело: Іваничівський історичний музей.

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 656 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]