Головна » 2017 » May » 10 » Вшанування пам’яті загиблих
14:07
Вшанування пам’яті загиблих
Вшанування пам’яті загиблих

Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники Кортеліського історичного музею провели ряд заходів з метою належного вшанування пам’яті загиблих односельчан.

5 травня спільно з працівниками Кортеліського лісництва було зроблено благоустрій братських могил мирних жителів у лісових урочищах Щеглівка і Оксені.

Жителі цих хуторів були розстріляні німецькими окупантами 8 листопада 1943 року за зв'язок із партизанами. У цей же день були розстріляні та спалені у власних будинках 70 жителів іншого кортеліського хутора – Попливці.

6 травня працівники музею організували похід для учнів 10-Б класу НВК «загальноосвітня школа I-III ступеня – дитячий садок» села Кортеліси імені Василя Корнелюка на це історичне місце. Разом з ними вони прибрали територію біля пам’ятника загиблим жителям хутора, а потім директор музею Микола Михалевич розповів про історію Попливець та інших населених пунктів Кортеліської сільської ради, які були знищені під час німецької окупації.

Для учнів 9-го класу було проведено тематичну екскурсію про трагічні події Другої світової війни в селі Кортеліси, в ході якої вони ознайомились з розширеною експозицією другого залу музею та новими виставками.

9 травня Кортеліський меморіальний комплекс жертвам фашизму відвідали голови Ратнівської райдержадміністрації та районної ради Андрій Харлампович і Михайло Макарук, які разом з іншими представниками влади і громадськості району та села поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Потім гості відвідали музей, де отримали можливість детально ознайомитись з героїчною і водночас трагічною історією села Кортеліси.

Джерело: Кортеліський історичний музей

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 796 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]