Головна » 2017 » May » 18 » Відділ природи обласного музею запросив відвідувачів у чарівний світ народних легенд
11:58
Відділ природи обласного музею запросив відвідувачів у чарівний світ народних легенд
Відділ природи обласного музею запросив відвідувачів у чарівний світ народних легенд

З нагоди Міжнародного дня музеїв та Днів науки в Україні, у відділі природи Волинського краєзнавчого музею 16 травня була проведена еколого-етнографічна година «Рослини Волині у легендах і переказах».

Поліський край багатий народними легендами. Тут майже кожне село, річка, озеро, джерело, урочище мають свій «переказ» − поетичну розповідь про загадкові явища природи в таємничих пущах землі волинської.

Відомий дослідник Полісся академік Павло Тутковський писав, що мовчазні пущі можуть розповісти «…і поетичні легенди про древніх українських велетнів, яким здавна належав цей край, і сумну повість про похмурий час старих і нових чужоземних нападів, повість, повну драматичних моментів і зворушливих епізодів». Пошук щастя і справедливості – головний мотив народної творчості. Цей мотив постійно звучить і в поліських легендах. Природа ж у легендах сприяє добрим людям і мстить злим.

Народна легенда з поетичної точністю описує природні явища, живу і неживу природу. Вона створює і казкові образи неіснуючих у природі рослин, що їх просто породила чи виростила буйна народна фантазія.

Студенти Луцького педагогічного коледжу дізнались багато нового про таємниці життя рослин Волині та легенди, в яких вони оспівуються, зокрема – про калину, латаття біле, сон-траву, барвінок, зозулині черевички, вужачку, таємничу «квітку» папороті.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 533 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]