Головна » 2013 » April » 29 » В ІВАНИЧІВСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ „ТАРАС ШЕВЧЕНКО – ДУХОВНИЙ СИМВОЛ УКРАЇНИ”.
17:29
В ІВАНИЧІВСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ „ТАРАС ШЕВЧЕНКО – ДУХОВНИЙ СИМВОЛ УКРАЇНИ”.
В ІВАНИЧІВСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ „ТАРАС ШЕВЧЕНКО – ДУХОВНИЙ СИМВОЛ УКРАЇНИ”.
29 квітня 2013 року в Іваничівському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Тарас Шевченко – духовний символ України», яка організована в рамках культурно-мистецьких заходів першого етапу обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.



На виставці представлені творчі доробки місцевих майстрів (понад 50 робіт) на Шевченківську тематику, виконані у різних видах декоративно-ужиткового мистецтва: вишивка, графіка, акварель, різьба по дереву, мозаїка. Цікавою для відвідувачів є колекція «Кобзарів» Тараса Шевченка різних років видань.



Унікальний експонат для музею передав краєзнавець з Іванич Ростислав Ващук. Це фотографія «Вшанування Шевченка – 120 років з дня народження», на якій зображені учні та вчителі Порицької школи (1934 рік).



На відкритті виставки були присутні представники відділів освіти і культури райдержадміністрації, краєзнавці. Учні дитячої музичної школи Марія Рода та Анастасія Наумук виконали музичні твори на слова Тараса Шевченка.





Виставка експонуватиметься до кінця травня.
Лариса Куль,
завідувач Іваничівського історичного музею
Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 1196 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]