Головна » 2017 » May » 15 » У Володимирі руйнується музей
09:10
У Володимирі руйнується музей
У Володимирі руйнується музей

У Володимирі-Волинському б'ють на сполох: Історичний музей імені Омеляна Дверницького руйнується. Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost розповів депутат Волиньради Костянтина Зінкевича.

Він запропонував виділити з бюджету на реставрацію будівлі 700 тисяч гривень. "Освітня" комісія облради підтримала цей проект рішення. На тижні його має обговорити "бюджетна" комісія, а останнє слово - за депутатами.

Костянтин Зінкевич пояснює, що в цьому році у грудні виповнюється музею 130 років, але стан будівлі дуже поганий.

"Потрібний капремонт і реставрація. Потрібна реставрація вікон. Вони мають бути автентичні дерев'яні відреставровані, а деякі і виготовлені ідентичні нові (замість згнивших). Такі спеціалісти є і готові робити", - додав депутат.

За словами обранця громади, це питання приблизно рік обговорюється.

"Депутати міської Володимир-Волинської міської ради теж підтримують ідею ремонту та реставрації музею, вже проголосували за виділення 1,5 млн. грн. на капремонт та реставрацію", - мовив він.

Костянтин Зінкевич також розповів, що в музеї багатюща збірка експонатів, фаховий колектив.

"А будівля і оснащення не дотягує... Поза тим у музеї проводяться історико-краєзнавчі, наукові конференції та семінари, презентації книжок, виставки картин. Я також бачу музей місцем, де викладачі учбових закладів проводять уроки мистецького та естетичного спрямування, топовим місцем для туристів та естетів, де відпочиваєш душею та набираєшся позитивних емоцій.
До нас на 130-річчя музею у грудні приїдуть гості та друзі з-за кордону та багатьох місць України. Багато відомих сховищ лише можуть мріяти про такі експонати, які є у володимирському музеї".

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 625 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]