Головна » 2018 » January » 18 » У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка «Символи різдвяних свят» (ФОТО, ВІДЕО)
09:48
У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка «Символи різдвяних свят» (ФОТО, ВІДЕО)
У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка «Символи різдвяних свят» (ФОТО, ВІДЕО)

Дідух, солом’яний павук, маски чи різдвяний віночок, ангел… Які атрибути різдвяних свят? Ви це з’ясуєте, відвідавши виставку «Символи різдвяних свят», що відкрилася у Волинському краєзнавчому музеї.

Учасники Дванадцятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики підготували лялькові вертепи, створені різноманітними техніками з природних матеріалів, чудові дідухи, яскраві маски для веселих обрядодійств на Маланки й Василя. Не забули і про зірку для колядувань. Її можна виготовити з лози, соломки, картону, фанери. Головне мати бажання, як в учасника конкурсу шестирічного Арсена Чернія. Святкового настрою додають малюнки на різдвяну тематику студентів-дизайнерів.

Хочете дізнатися більше? Запрошуємо на екскурсію. Вам розкажуть і про українські традиційні атрибути різдвяних свят, і про походження тих, які сьогодні використовуємо для оздоблення наших осель. На виставці підготовлені зони де можна сфотографуватися, залишити привітання, проголосувати за учасника конкурсу, різдвяний атрибут якого вам найбільше сподобався.

Відкриття виставки «Символи різдвяних свят» відбулося за участю Анатолія Силюка, директора Волинського краєзнавчого музею, Тетяни Дудар, провідного спеціаліста управління культури Волинської облдержадміністрації, Євгенії Ковальчук, голови журі конкурсу, заступника директора з наукової роботи музею, Алли Дмитренко, етнографа, доцента Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Людмили Мірошниченко-Гусак, завідувача відділу етнографії музею.

Чудове вертепне дійство подарували відвідувачам учасники фольклорного колективу «Ожиновий дивоцвіт» Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука. Студенти кафедри дизайну Луцького технічного університету та інші гості заходу взяли активну участь у створенні декоративних підсвічників.

Виставка діятиме до 15 лютого 2018 року.

Приходьте, ми чекаємо на вас!

Фото Л. Максимова

Відео ПАТ НСТУ ВРД:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 782 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.7/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]