Головна » 2015 » March » 26 » У Торчинському музеї діти вже поринули у чарівний світ писанки
12:38
У Торчинському музеї діти вже поринули у чарівний світ писанки
У Торчинському музеї діти вже поринули у чарівний світ писанки

   У Торчинському народному історичному музеї ім. Г.О.Гуртового відбувся майстер-клас по виготовленню великодньої писанки. Провела його І.М.Гордійчук– керівник дитячої художньої студії «Чарівний пензлик» районного будинку школяра. В цей весняний день до музею завітали учні Торчинської та Буянівської шкіл.

   На початку заходу Ірина Миколаївна розповіла про традиції написання писанок, які сягають ще прадавніх вірувань наших предків, значення деяких орнаментів, виготовлення природних барвників, про різні техніки писанкарства. Після цього розпочалась клопітка, але разом з тим захоплююча робота, до якої долучились і працівники музею. Діти з цікавістю, дослухаючись до порад, поетапно виконували розписи та фарбування яєчок.

   Усі присутні залишились задоволеними від результату, адже кожна писанка різнилась та вигравала своїм різнобарв’ям. Частина писанок доповнила діючу в музеї виставку, іншу – діти разом із паскою освятять у великодньому кошичку, з вірою в те, що саме вона стане оберегом їхньої родини.

Джерело: Торчинський народний історичний музей ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 809 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]