Головна » 2017 » February » 28 » У Нововолинському музеї діє виставка робіт луцької художниці Зеновії Рубан (ФОТО, ВІДЕО)
16:49
У Нововолинському музеї діє виставка робіт луцької художниці Зеновії Рубан (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї діє виставка робіт луцької художниці Зеновії Рубан (ФОТО, ВІДЕО)

У Нововолинському народному історичному музеї діє виставка робіт відомої луцької художниці, члена Національної спілки художників України Зеновії Рубан. Вона — із числа найяскравіших сучасних майстрів пензля нашого краю. Її творчість знають не тільки в Україні й Західній Європі, а й у Канаді, Сполучених Штатах Америки й Австралії – повідомляє ПАТ НСТУ ВРД.

Провісником весни і знаковою мистецькою подією в Нововолинську стала персональна виставка живопису члена Національної спілки художників України лучанки Зеновії Рубан.

Її шкільні роки і юність пройшли в місті шахтарів. Цей факт зацікавив керівника народного історичного музею Тетяну Марценюк.

– У нашому місті з’явилася нова художниця Марія Нарбут. Вона родом із Луцька. Коли я прийшла до неї в гості, то побачила буклет «Зеня Рубан». Коли відкрила, то прочитала, що пані Зеня навчалася у нашому місті, закінчила школу. Довгий час жила у нашому місті. Я попросила її телефон, – розповіла Тетяна Марцинюк.

Мама художниці Владислава Михайлівна каже, що помітила здібності Зені до малювання, коли та ще була дитиною. Вважає, що це уміння – від батька, який у душі був художник.

Зеновія Рубан дуже пишається своєю нововолинською ученицею Марією Нарбут. Від наставниці в неї — основи художньої освіти.

– По малюнку, живопису, по кольорознавству дала знання, – розповідає Марія Нарбут. – Практично вона підштовхнула своєю творчістю, щоб далі я займалася. Була моєю музою і натхненням. Її творчість світла, чиста. Вона надихає, спонукає робити щось хороше, добре.

Неординарні творчі роботи, що вирізняються за формою та змістом, розкривають глибину почуттів і багатий внутрішній світ авторки, переконані її колеги Микола Казюлін і Адам Михалик.

Персональна виставка живопису Зені Рубан діятиме у Нововолинському історичному музеї до травня.

Відео Телеканал СТН:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 698 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]