Головна » 2015 » March » 22 » У Камінь-Каширському музеї діє виставка про події на сході країни
16:19
У Камінь-Каширському музеї діє виставка про події на сході країни
У Камінь-Каширському музеї діє виставка про події на сході країни

   Виставка в Камінь-Каширському краєзнавчому музеї про події на сході країни, воїнів-захисників, наших земляків, які відвойовують цілісність і суверенітет держави, про місцевих волонтерів постійно доповнюється новими експонатами.

   Музей вже має друзів серед воїнів і волонтерів. Вони постійно відвідують музей під час відпусток, розповідають про події на війні.

   Хороші відносини музею склались із волонтерами. Вероніка Романович із Луцька передала у фонди прапор, підписаний ексклюзивно для Камінь-Каширського музею бійцями 29 блокпоста афганської штормової роти. Олег Ліпич та Сергій Шумік із Каменя-Каширського майже щотижня доставляють допомогу на схід. І то не лише харчі та одяг: цього разу вони відправили вже другий позашляховик для українських бійців, придбаний за кошти місцевих підприємців. Раніше після повернення із зони АТО вони передали для музею прапор з підписами воїнів батальйону «Айдар», а на днях привезли гільзу від протитанкової гармати «Рапіра» й ручний протитанковий гранатомет одноразового використання «Муха».

Гільза від снаряда до протитанкової гармати «Рапіра»

Ручний протитанковий гранатомет одноразового використання «Муха»

   Навіть невеличкі листочки із записаними паролями, які потрібно називати при переїзді блокпостів, тепер стали музейними експонатами. До речі, повернулись хлопці із зони АТО на позашляховику, який воював у складі батальйону «Айдар» і потребує ремонту. Автомобіль продірявлений кулями. А бокове скло так і лишилось із кулями, які застрягли в ньому. Коли скло замінять, то теж передадуть до музею.

Позашляховик батальйону «Айдар»

Застряглi кулі в боковому склі автомобіля

Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 1501 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]