Головна » 2015 » March » 26 » Творчий вечір художника Володимира Жупанюка
17:57
Творчий вечір художника Володимира Жупанюка
Творчий вечір художника Володимира Жупанюка

   26 березня 2015 року у Волинському краєзнавчому музеї відбувся творчий вечір “Історичні паралелі Володимира Жупанюка”, відомого українського художника, майстерного графіка, аквареліста, живописця-пейзажиста, автора серії іконописних робіт.

   В актовому залі музею розгорнуто виставку робіт художника, на якій представлені його сюжетні композиції на історичну і релігійну тематику (“Боремельський Христос”, “Історія Луцького Братства в особах і подіях”, “Іов Кондзелевич у майстерні”, “Пані Габріеля, вибачте…” тощо), волинські пейзажі (“Золотистий ранок. Вид на костел у Луцьку”, “Вид Старого міста в заході сонця”, “Вид на Петропавлівський собор зі сторони ринкової площі” тощо).

   У заході взяли участь науковий співробітник Художнього музею Олена Старикова, громадський діяч, Почесний громадянин Волині, член Луцького Хрестовоздвиженського Братства, організатор музею історії Братства, очільник Волинського крайового братства св. ап. Андрія Первозваного, член Національної Спілки журналістів України та Спілки письменників України Андрій Бондарчук, головний хранитель фондів ВКМ Наталія Пушкар.

Довідка:

   Володимир Григорович Жупанюк народився 8 березня 1947 року у с.Вовковиї Млинівського району Рівненської області. У 1971 році закінчив Київський державний економічний університет. Кілька років працює за фахом. У 1976 році, приїхавши до Луцька, він починає працювати в художньо-оформлювальному комбінаті. Самотужки опановує основи образотворчої грамоти, вивчає історію мистецтва, робить перші самостійні кроки в царині живопису. У 1985 році Володимир Жупанюк організовує свою першу персональну виставку. У цьому ж році закінчує оформлення експозиції Волинського краєзнавчого музею, займається оформленням музеїв у Лопатні, Іваничах, Любомлі, Рокинях. Ні на мить художник не призупиняє творчої роботи. І, як результат його самовідданої праці, – участь у численних виставках.

   Нині митець має широке коло шанувальників. Його полотна є окрасою приватних та музейних колекцій в Україні та за кордоном.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 839 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]