Головна » 2017 » May » 14 » Святкування Дня Європи у Маневицькому краєзнавчому музеї
14:35
Святкування Дня Європи у Маневицькому краєзнавчому музеї
Святкування Дня Європи у Маневицькому краєзнавчому музеї

11 травня 2017 року третій рік підряд на території Маневицького краєзнавчого музею замайорів прапор Європи. На українській землі день Європи святкується вже на протязі чотирнадцяти років, дев’ятнадцятого квітня дві тисячі третього року Президент України видав указ, в якому було вказано про святкування Дня Європи.

День Європи для України означає багато чого. Адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою і увійти до Європейського Союзу. Поки цього не сталось, але усі сподіваються, що найближчим часом ми все ж таки приєднаємося до цієї спільноти.

Одним з головних місць, де має відбуватися святкування, можна назвати двометровий геодезичний знак, який символізує географічний центр Європи, що знаходиться на правому березі річки Тиса на Закарпатті.

З підняття полотнища почалося святкування Дня Європи у Маневицькому краєзнавчому музеї, потім урочистості продовжились у стінах музею. До цієї днини працівники музею підготували фотовиставку «Маневичі – Європейське містечко».

Під час презентації виставки директор музею Петро Хомич розповів про життя у Європі, про історію та культуру Європейських держав, а Людмила Піддубна звернула увагу на світлини які експонуються на виставці.

Першими відвідувачами були учні Маневицької СШ №1 імені Героя України Андрія Снітка та учні загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Велика Ведмежка.

Такі святкові заходи будуть проходити в залах нашого музею постійно для того, щоб показати молоді, що вступ до Європейського Союзу це гарний і потрібний крок для нашої рідної України, адже саме молодь буде жити у країні Європейського Союзу.

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 660 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]