Головна » 2018 » January » 19 » Проект «Наші Захисники» – 14 окрема механізована бригада
14:19
Проект «Наші Захисники» – 14 окрема механізована бригада
Проект «Наші Захисники» – 14 окрема механізована бригада

18 січня у Волинському краєзнавчому музеї стартував проект «Наші Захисники» – цикл заходів із популяризації внеску волинян у захисті державної цілісності та суверенітету України.

Перший захід присвятили 14-й окремій механізованій бригаді. Як зазначив автор проекту провідний науковий співробітник музею Богдан Зек дане військове формування було вибране першим невипадково. Адже у його складі вогняними дорогами АТО пройшла чи не найбільша кількість волинян. Сьогодні 14-а бригада продовжує бойові традиції 51-ї бригади, яка у травні 2014 р. у числі перших пішла захищати східні рубежі нашої держави.

Головними дійовими особами заходу стали вояки 14-ї бригади, які виступали перед учнівською і студентською молоддю у переповненому залі музею і намагалися дати відповідь на всі питання, які надходили від аудиторії, а їх було надзвичайно багато! Молодь цікавилась не тільки АТО, але й повсякденням солдатів, їхнім життєвим шляхом, професіями у мирному житті.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк вручив «Подяку» 14-й бригаді, її командиру полковнику Олександру Жакуну за значний героїчний внесок у захисті територіальної цілісності і незалежності України, сприяння військово-патріотичному вихованню та популяризацію новітньої історії української армії. Бійцям подарували образ Холмської Божої Матері, інші обереги, а також добірку книг для військової бібліотеки. Із словом подяки виступили й учні, вручивши воякам квіти і торт в патріотичному оформленні.

У свою чергу представники бригади подарували музею відзнаки своїх бойових підрозділів, добірку газети «Волинський щит», яку видає військова частина, інші речі пов’язані з АТО. Всі вони займуть почесне місце в експозиції Волинського краєзнавчого музею.

Після заходу військовослужбовці побували на екскурсії, ознайомились із музейною експозицією та діючими виставками, висловили своє захоплення історією та культурою Волині.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 560 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]