Головна » 2013 » April » 13 » Про Музей Луцького братство знають у США.
14:23
Про Музей Луцького братство знають у США.
Про Музей Луцького братство знають у США.
Нещодавно із США на адресу голови Луцького братства, народного депутата України І скликання, письменника і журналіста Андрія Бондарчука надійшли газета «Свобода» та тижневик «Америка».
В обох виданнях автор — наш земляк, щирий патріот України (до речі, член Волинського крайового братства св. ап. Андрія Первозваного), кандидат архітектури, член колишнього уряду УНР в екзилі Михайло Герець широко інформує американську і світову громадськість про роботу Братства. Зокрема, про «друге життя» старовинних книг, про те, як відкривався Музей Луцького братства ХVII — XXI ст., відроджувався Братський некрополь тощо.
У досить широкій статті «Праця Волинського братства заслуговує на підтримку» автор не лише розповідає про його діяльність, а й закликає читачів підтримати цю найстарішу на Волині релігійно–благодійно–просвітницьку організацію, якій у 2017 році виповниться чотири віки. Щоправда, п. Михайло як скромна та інтелігентна людина не згадує, що у становленні музею є і помітна частка заслуг Товариства св. Андрея у США, яке він донедавна очолював, а нині у зв’язку з поважним віком є заступником голови. Допомагало це товариство й у будівництві Волинської духовної семінарії, нині академії, волинським сиротинцям, деяким храмам, а сотні дітей на свято Миколая одержують солодкі подарунки.
 
Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 1073 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]