Головна » 2013 » April » 16 » Презентовано каталог „Традиційні жіночі сорочки кінця ХІХ–ХХ ст. Збірка Волинського краєзнавчого музею”.
15:01
Презентовано каталог „Традиційні жіночі сорочки кінця ХІХ–ХХ ст. Збірка Волинського краєзнавчого музею”.
Презентовано каталог „Традиційні жіночі сорочки кінця ХІХ–ХХ ст. Збірка Волинського краєзнавчого музею”.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулося представлення нового видання із серії „Колекції Волинського краєзнавчого музею” випуск 5 „Традиційні жіночі сорочки кінця ХІХ–ХХ ст. Збірка Волинського краєзнавчого музею. Каталог”.
Презентація каталогу відбулася 16 квітня 2013 року під час роботи Четвертої Всеукраїнської науково-етнографічної конференції „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Народна культура і музеї”. З ним ознайомилися фольклористи, етнографи, музейні працівники Волині та гості нашого краю.







Підготовлений він працівниками відділу етнографії та народних промислів Волинського краєзнавчого музею (вступні статті – Н.Гатальська, Л.Мірошниченко-Гусак, укладачі – Т.Хомова, Л.Мірошниченко-Гусак). До каталогу увійшло 378 пам’яток однієї з найбагатших етнографічних колекціймузею. Укладений він за географічним принципом і висвітлює особливості натільного жіночого вбрання всіх районів сучасної Волинської області.
В каталозі-альбомі акцентовано увагу на деталях крою, елементах оздоблення, колориті жіночих сорочок. Показано сорочки додільні і з підточкою, форми рукаві й манжетів, фрагменти візерунків на уставці та орнамент всього рукава, оздоблювальні шви тощо.
Ілюстрований каталог світлинами Леоніда Максимова і Олени Лукашевич.
До друку науково-популярне видання підготовлене видавництвом „Волинські старожитності” (головний редактор – В.Сікачова, художній редактор – В.Охріменко)
Формат каталогу-альбому традиційних жіночих сорочок запропонований вперше і розрахований на широке коло поціновувачів народної культури.
 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1966 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]