Головна » 2017 » May » 11 » Презентація і передача до фондів Волинського краєзнавчого музею нових колекцій
16:44
Презентація і передача до фондів Волинського краєзнавчого музею нових колекцій
Презентація і передача до фондів Волинського краєзнавчого музею нових колекцій

12 травня 2017 року о 14.30 год., у рамках відзначення Міжнародного дня музеїв (18.05.2017 року), у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація двох колекцій – археологічної (452 предмети) і книжкової (28 предметів), з одночасною передачею їх у фонди ВКМ Управлінням Служби безпеки України у Волинській області.

Обидві колекції передані у 2017 році, а взагалі від 1991 року на постійне збереження до фондів музею СВ УСБУ у Волинській області передано біля 10-ти тисяч предметів, які становлять культурну (у т.ч. історичну, наукову, колекційну, етнографічну) цінність. Передані цінності не лише зберігаються і накопичуються у фондах музею, але й використовуються у науковій (складання каталогів, написання статей), експозиційній та виставковій діяльності.

Частина предметів передалася для експонування у Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, адже пам’ятки декоративно-ужиткового мистецтва минулих часів є гарним ілюстративним матеріалом для відтворення епохи.

Після презентації і передачі, археологічні матеріали доповнять виставку відкритих фондів «Врятовано для України», яка діє у Волинському краєзнавчому музеї впродовж багатьох років і викликає постійний інтерес у наших відвідувачів.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 579 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]