Головна » 2017 » May » 18 » Підсумки Восьмої обласної рейтингової акції «Музейна подія року на Волині – 2016»
14:50
Підсумки Восьмої обласної рейтингової акції «Музейна подія року на Волині – 2016»
Підсумки Восьмої обласної рейтингової акції «Музейна подія року на Волині – 2016»

Управління культури обласної державної адміністрації та Волинський краєзнавчий музей провели Восьму обласну рейтингову акцію «Музейна подія року на Волині – 2016». Акція «Музейна подія року» започаткована у 2009 році і є щорічним конкурсом, у рамках якого відзначаються найважливіші, найбільш показові та резонансні явища у музейній галузі на Волині, що найбільше вплинули на загальне сприйняття музеїв у суспільстві. Цього разу на суд експертів подано 9 різних за характером та масштабами подій, які відбулися протягом 2016 року.

Головний критерій для визначення переможця акції – суспільна значущість музейної події, позитивний резонанс у масштабах Волині і всієї України. Додатковий критерій – високий фаховий рівень виконання.

Переможці акції визначені шляхом рейтингового голосування експертів: науковців, музейних працівників, представників засобів масової інформації, громадськості.

За перемогу у Восьмій обласній рейтинговій акції «Музейна подія року на Волині – 2016» за кількістю набраних балів відзначено:

І місце

Культурно-мистецька акція «Ніч у музеї. Тут живе історія…»,
приурочена до Міжнародного дня музеїв

Спільний проект Волинського краєзнавчого музею за участю відділів науково-освітньої роботи (Л.Більо, І.Сафулько); новітньої історії (В.Машлай, О.Важатко), давньої історії М.Вашета, Т.Верба), етнографії (Л.Мірошниченко-Гусак), природи (Т.Тищенко) і студентського профкому та історичного факультету СНУ імені Лесі Українки.
Директор музею А.Силюк

ІІ місце

Виставка «Я захищав свій світ»

Презентація за участю авторів та керівника проекту художника, арт-терапевта Т. Мялковської у Музеї волинської ікони.
80 сакральних картини на склі та дереві, виконаних воїнами АТО в рамках благодійного волонтерського проекту «Арт-постріл» з психологічної реабілітації українських воїнів та їх родин засобами мистецтва. Закупівля до фондів музею 12 картин.

Завідувач музею Тетяна Єлісєєва

ІІІ місце

Комплекс літературних та мистецько-етнографічних заходів
Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

- Літературно-мистецький тиждень, приурочений 145-ій річниці з дня народження Лесі Українки «До Лесі на гостину» (з 15 по 21 лютого);
- Третій районний фестиваль народного мистецтва «Над Королівським Шляхом» (15 травня);
- Пленер юних художників, учнів Луцької художньої школи, на базі Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського (1517 червня);
- Урочистий захід до 5-річчя Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського «Шляхетське зібрання в домі Липинських» (21 серпня);
- Літературно-мистецький вечір «Я син народа», приурочений 160-ій річниці від дня народження та 100-им роковинам з дня смерті Івана Яковича Франка (17 вересня).

Завідувач музею В. Кушнір

Вітаємо переможців та зичимо нових творчих перемог на ниві музейництва!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 774 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]