Головна » 2017 » February » 20 » Пам’яті Героїв Небесної Сотні
13:30
Пам’яті Героїв Небесної Сотні
Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Іваничівський історичний музей долучився до відзначення Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Події осені – зими 2013-2014 років назавжди увійдуть в літопис новітньої історії України як найтрагічніші та, водночас, найгероїчніші. За ці 90 днів країна пережила миті відваги, відчайдушної боротьби та невимовної туги за кращими синами та дочками України. Покоління незалежної України принесло свою жертву заради збереження гідності та права жити у країні, де поважають закон та свободу.

Лютий для українців – не просто останній місяць зими. Тепер ми асоціюємо ці дні зі скорботними подіями. Розстріл молодих, ні в чому не винних людей на Майдані сколихнув увесь світ. Українці, що вийшли, відстояти європейський курс розвитку своєї країни, відвоювали набагато більше – Гідність.

Небесна Сотня назавжди лишиться у пам'яті наступних поколінь. Це наші справжні герої, «воїни світла та воїни добра», що стоять на сторожі української незалежності.

Іваничівський історичний музей підготував виїзну фотодокументальну виставку «Ті, що тримають небо…», яка експонується в КЗ «Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості». 16-го лютого для його гуртківців була проведена літературна година «Герої небесної сотні – білі ангели», під час якої діти переглянули музейну виставку, присвячену Героям Небесної Сотні. На фотографіях наші земляки на Майдані під час Революції Гідності.

Директор музею Лариса Куль розповіла про події відображені на фотографіях, про спогади учасників Революції Гідності, про свої враження від відвідування Майдану у різні часи, як і у революційні дні так і через певні періоди. Про це розповідають фотографії та різні речі, які знаходяться в музеї: книжки, газети, каска будівельника, яку використовували як захист.

В Іваничівському історичному музеї також експонується персональна фотовиставка Ніни Ліщук «Український Євромайдан: біль та надії».

Усі бажаючі зможуть оглянути світлини до кінця лютого.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Фото музею та Інтернет-видання "БУГ"

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 690 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]