Головна » 2017 » February » 22 » Оновили зал Музею українських Героїв
13:42
Оновили зал Музею українських Героїв
Оновили зал Музею українських Героїв

На днях, у школі села Ощів Горохівського району відбулося відкриття оновленого залу Музею українських Героїв, – пише Район.Горохів.

Це виплекана мрія Ганни Федорівни Бабій, відомого у районі педагога та краєзнавця. Крім того, жінка є заслуженим вчителем України.

Заслужений учитель України Ганна Бабій

До реалізації мрії долучились:педагогічний колектив школи на чолі із директором Наталією Притолюк, виконавчий комітет Терешківцівської сільської ради та благодійники.

«Україна понад усе!» – це гасло, що стало лейтмотивом заходу, немовби увібрало в себе мету життя усіх Героїв нашої держави. Прикметно, що такий захід відбувся напередодні 20 лютого – Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні.

У оновленому залі Музею увагу привертають інформаційні стенди, які присвячені перебігу військового конфлікту на Сході України, розповідають про Героїв Небесної Сотні, а також про загиблих горохівчан – учасників АТО. Важливими експонатами Музею є українські прапори, привезені воїнами-ощівчанами із зони бойових дій.

Життя двох жителів села – Володимира Павлюка та Олександра Міхєєва забрала неоголошена війна на сході України. Їхню пам'ять присутні на заході вшанували хвилиною мовчання. Портрети Героїв також є на стендах Музею. Торік Володимиру Павлюку урочисто відкрили пам'ятну дошку на стінах рідної школи.

Урочистість з нагоди відкриття залу Музею підготувала Ганна Бабій разом із педагогом-організатором та учнями школи. Із уст дітей лунали слова любові до рідної землі, поваги і гордості за мужність і героїзм українських воїнів.

Ганна Федорівна подякувала усім хто посприяв відкриттю Музею, зокрема вчителям історії Ощівської школи Тамарі Середі та Аллі Мельничук. На захід завітали почесні гості – учасники АТО з Ощева Олег Дмитрук та Володимир Одолінський.

Олег Дмитрук розповів учням про свої бойові дороги

Володимир Одолінський розповідає про фронтові дороги

Воїни розповіли про свій бойовий шлях, про усі труднощі і проблеми, що виникали у них під час перебування у зоні військового конфлікту. Зокрема, учнів вразила розповідь Олега Дмитрука, котрий продемонстрував солдатський сухпайок і пригостив усіх смачним печивом.

Донька Володимира Одолінського Ірина – учениця 8 класу Ощівської школи. Вона від імені усіх учнів подякувала татові за те, що тримає на своїх мужніх плечах небо.

Чин освячення Музею звершив настоятель Хрестовоздвиженського храму села, священик Роман Світлик.

Категорія: Горохівськи народний історичний музей | Переглядів: 834 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]