Головна » 2015 » March » 24 » Обласний музей запрошує на творчий вечір Володимира Жупанюка
12:40
Обласний музей запрошує на творчий вечір Володимира Жупанюка
Обласний музей запрошує на творчий вечір Володимира Жупанюка

   26 березня 2015 року о 14.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться творчий вечір “Історичні паралелі Володимира Жупанюка”, відомого українського художника, майстерного графіка, аквареліста, живописця-пейзажиста, автора серії іконописних робіт.

   В актовому залі музею розгорнуто виставку робіт художника, на якій представлені його сюжетні композиції на історичну і релігійну тематику (“Боремельський Христос”, “Історія Луцького Братства в особах і подіях”, “Іов Кондзелевич у майстерні”, “Пані Габріеля, вибачте…” тощо), волинські пейзажі (“Золотистий ранок. Вид на костел у Луцьку”, “Вид Старого міста в заході сонця”, “Вид на Петропавлівський собор зі сторони ринкової площі” тощо).

   В заході візьмуть участь заслужений працівник культури України, мистецтвознавець, завідувач Художнього музею Зоя Навроцька, науковий співробітник Художнього музею Олена Слота, заслужений працівник культури України, реставратор Анатолій Квасюк, художник Віктор Чухрай.

Довідка:

   Володимир Григорович Жупанюк народився 8 березня 1947 року у с.Вовковиї Млинівського району Рівненської області. У 1971 році закінчив Київський державний економічний університет. Кілька років працює за фахом. У 1976 році, приїхавши до Луцька, він починає працювати в художньо-оформлювальному комбінаті. Самотужки опановує основи образотворчої грамоти, вивчає історію мистецтва, робить перші самостійні кроки в царині живопису. У 1985 році Володимир Жупанюк організовує свою першу персональну виставку. У цьому ж році закінчує оформлення експозиції Волинського краєзнавчого музею, займається оформленням музеїв у Лопатні, Іваничах, Любомлі, Рокинях. Ні на мить художник не призупиняє творчої роботи. І, як результат його самовідданої праці, – участь у численних виставках.

   Нині митець має широке коло шанувальників. Його полотна є окрасою приватних та музейних колекцій в Україні та за кордоном.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 731 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]