Головна » 2018 » January » 15 » Музей історії Луцького братства запрошує на колоквіум з питань волинської дзвонарської культури
12:58
Музей історії Луцького братства запрошує на колоквіум з питань волинської дзвонарської культури
Музей історії Луцького братства запрошує на колоквіум з питань волинської дзвонарської культури

Дзвони і спів,
Йдуть звідусіль.
Різдво прийшло…

16 січня о 15.00 в Музеї історії Луцького братства розпочнеться колоквіум з питань традиційної дзвонарської культури «Мідний голос віків. Дзвони у житті народу». Він пройде в рамках започаткованого у 2014 року проекту «Музей – громаді», у форматі так званих братських народних читань.

До участі запрошені відомі волинські кампанологи Галина Марчук та Надія Севрюкова, історики, пам’яткознавці, представники луцьких Церков та громадськості.

Під час колоквіуму можна буде ознайомитись із книгою Г. Марчук і Н. Севрюкової «Мідний голос віків» (Луцьк, 2017), в якій аналізується українське людвісарство, поєднуються історичні відомості про дзвони, органи та вежові годинники. У книзі вперше представлено розвиток дзвонового мистецтва Луцька на сучасному етапі.

Окрім питань виявлення і обліку пам’яток дзвонарської культури , прозвучать маловідомі факти з історії волинських дзвонів.

Вхід вільний.

Телефон для довідок: 72-33-71.
Луцьк, вул. Йова Кондзелевича, 5.

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 633 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.2/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]