Головна » 2018 » January » 16 » Міжнародний день музеїв – 2018. Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі
11:56
Міжнародний день музеїв – 2018. Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі
Міжнародний день музеїв – 2018. Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі

Міжнародна рада музеїв ICOM нагадує: темою Міжнародного дня музеїв у 2018 році, що відзначається 18 травня, є „Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі”//„Hyperconnected museums: New approaches, new publics”.

Термін „Hyperconnected” з’явився у 2001 році для позначення приватних засобів для спілкування, таких як електронна пошта, телефон, різноманітні месенджери та соціальні мережі. Відтоді, з кожним роком, ця мережа, цей набір інструментів, стає все більш складною, різноманітною і інтегрованою. Музеї в сучасному світі не можуть жити поза нею – вони є її повноцінними користувачами та дійовими особами.

Музеї є частиною культурного ландшафту і природнього середовища, центрами життя громад, і уявити їх без всіх цих зв`язків просто неможливо. Завдяки технологіям, аудиторія музею сьогодні є значно ширшою за ту, яка переступає поріг музею, а відвідувачами чи користувачами музейних послуг є й ті, хто на відстані користається оцифрованими колекціями, мультимедійними додатками і ділиться своїми враженнями у соціальних мережах.

Однак не всі ці зв’язки пов’язані з новітніми технологіями. Оскільки музеї прагнуть зберегти свою релевантність у суспільстві, вони посилюють свою увагу до громади, якій належать. Як результат, останнім часом ми стали свідками реалізації багатьох спільних проектів, реалізованих музеями з національними меншинами, окремими етнографічними групами, іншими, і не тільки культурними, інституціями. Відтак, щоб укріпити контакти з усіма ними, музеї повинні шукати нові способи інтерпретації та презентації своїх колекцій.

Саме тому Міжнародна рада музеїв запрошує цього року культурні установи всіх типів у всьому світі об`єднатися для нових проектів до Міжнародного дня музеїв – 2018.

Джерело: Музейний простір України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 774 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]