Головна » 2017 » February » 17 » Мініатюрні моделі вітрильників в пляшках (ФОТО, ВІДЕО)
09:01
Мініатюрні моделі вітрильників в пляшках (ФОТО, ВІДЕО)
Мініатюрні моделі вітрильників в пляшках (ФОТО, ВІДЕО)

Тільки до 25 лютого працює виставка Володимира Ящука «Мініатюрні моделі вітрильників в пляшках»!
Далі починається всеукраїнське турне музеями України: Маневичі, Костопіль, Рівне, Тернопіль...

Поспішайте побачити нову колекцію!

Довідково:

30 листопада у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки Володимира Ящука «Мініатюрні моделі вітрильників в пляшках».

На виставці представлено 196 моделей кораблів від початку кораблебудування до наших днів. Моделі вітрильників від найдавніших часів і до сьогодення виготовлені зі шпону, бамбуку, ниток, паперу, пластику, фольги, а особливість експонатів полягає в тому, що всі вони знаходяться у скляних пляшках. Автор знає багато секретів майстерності у виготовленні подібних мініатюр, освоїв нові способи кріплення кораблів: до капронової нитки, натягнутої всередині, бушпритом до корка, підвішування на одній та двох волосинах, на площину з бісеру. Для кріплення крихітних деталей майстер використовує клей ПВА. А склеюється вітрильник за допомогою спеціальних інструментів безпосередньо всередині пляшки. Зображення та креслення майбутніх виробів бере зі спеціальної літератури, Інтернету. На виготовлення одного виробу у Володимира Пантелеймоновича йде приблизно 30 годин кропіткої праці.

Власник і автор виставки Володимир Пантелеймонович Ящук – приватний підприємець, уродженець Тернопільщини, який нині проживає у селі Промінь Луцького району. Схожі моделі Володимир Ящук виготовляє вже 39 років. А захоплення морем і вітрильниками зародилось під час проходження військової служби на Балтиці.

У відкритті виставки взяли участь: сім’я автора, Вікторія Косарук – голова сільської ради с. Промінь, товариш Володимира Ящука – Ярослав Ройко, провідний науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Волинського краєзнавчого музею Лариса Гриб.

Фото Л. Максимова

Відео Волинської РДНТКУ:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 797 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]