Головна » 2017 » February » 14 » Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Малює людські душі»
13:14
Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Малює людські душі»
Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Малює людські душі»

Поціновувачам образотворчого мистецтва цікавою буде виставка робіт мисткині, жительки смт. Колки Тамари Антонівни Ковальчук «Малює людські душі», яка відкрилася в Маневицькому краєзнавчому музеї.

За допомогою простих олівців, а це свідчить про високу майстерність художниці, вона пише на папері портрети відомих українців Лесі Українки, Тараса Шевченка, та інших героїв нашого сьогодення, серед яких і Герой України маневичанин Андрій Снітко.

При зустрічах в музеї, мисткиня ділиться враженнями, які вже процитовані в газеті «Волинь нова» за 9 лютого … Найважливіше у портреті людини – очі, тому особливо намагаюся передати їхню глибину, світло. Якщо повертаєш портрет у різних ракурсах, а погляд все одно спрямований на вас – значить, робота виконана вдало…

Не маючи мистецької освіти, Тамара Антонівна любить працювати наодинці, вечорами, коли в хаті панує тиша. На одну роботу вона витрачає майже три години, З радістю пише портрети на замовлення, яке ви зможете зробити в нас в музеї, а ми передамо художниці.

Буквально недавно, мисткиня під час вручення нагород «Гордість Маневиччини -2016 року», «Людина року Маневиччини – 2016 року», та Юні таланти Маневиччини – 2016 року», презентувала два портрети Героя України Андрія Снітка, який вона вручила мамі Раїсі Миколаївні та Маневицькому краєзнавчому музеї.

До 50 річчя створення Маневицького краєзнавчого музею, ми з мисткинею розробили спільний проект «Герої серед нас», майстриня намалює портрети 17-и Героїв – Маневичан, які загинули в російсько-українській війні, які будуть опубліковані відеорядом у Фейсбуці на сторінці Маневицького краєзнавчого музею, та на її особистій сторінці.

Головна мета проекту – показати, що найбільша цінність України – це її люди. Таким чином, ми хочемо зберегти пам'ять серед населення як нагадування про те, якою може бути людина – активною, сильною, цілеспрямованою, патріотичною!

П.М.Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 666 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]