Головна » 2017 » February » 14 » Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Їх покликав Афган»
14:02
Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Їх покликав Афган»
Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Їх покликав Афган»

У Маневицькому краєзнавчому музеї до 28-ї річниці виведення військ з Афганістану відкрилася виставка «Їх покликав Афган».

Двадцять вісім років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року – 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів). Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, — українець.

На виставці з світлин дивляться юні обличчя чотирьох жителів Маневиччини, які виконуючи інтернаціональний обов’язок загинули в Афганістані Бориса Оленюка з Цмін, Михайла Мандзюка із Грузятина, Юрія Суліковського із Гути-Лісівської, Володимира Швеця із Козлинич.

Ряд експонатів представлені з фондів музею. З трепетом можна почитати останні листи солдат додому, побачити світлини про військове життя, ознайомитись з картою Афганістану на якій позначено, де воювали наші земляки.

У складні для країни часи воїни-афганці проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях загинуло більш як 70 воїнів. Пройшовши пекло Афгану вони боронять незалежність і цілісність України і сьогодні.

Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. 15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Запрошуємо оглянути виставку в музеї.

П.М.Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 672 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]