Головна » 2015 » March » 26 » Літературний вечір у Затурцівському музеї
10:21
Літературний вечір у Затурцівському музеї
Літературний вечір у Затурцівському музеї

   22 березня в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського було проведено літературне свято “Себе шукати в слові” з нагоди Міжнародного дня поезії, приурочене 85-літньому ювілею видатної української поетеси і прозаїка Ліни Костенко. Захід проведено спільно з бібліотекою села та просвітянським осередком “Джерело”, що діє при музеї.

   Хоча погода була не зовсім сприятлива, все ж справжнім шанувальникам поетичного слова вона не завадила прилучитись до цілющого джерела творчості Ліни Василівни. Про життєвий і творчий шлях Ліни Костенко розповіла завідувачка сільської бібліотеки Любов Левчик. Своїми спогадами зі своїх студентських літ поділилась вчитель-пенсіонер Марія Павлівна Мельничук, яка прочитала окремі твори Л.Костенко та наголосила на ролі її творчості у становленні дисидентського руху шістдесятників.

   Твори поетеси звучали у виконанні завідувача читальним залом Локачинської центральної районної бібліотеки Галини Марчак, музейних працівників Наталі Гатальської та Віталія Кушніра, завідувача сільської бібліотеки Любові Левчик, жительок села та активних просвітянок Галини Ушакової і Оксани Поплавської.

   Натхненні творчістю Ліни Василівни, учасники заходу прочитали власні вірші.

Віталій Кушнір,

 завідувач музею

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 770 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]