Головна » 2015 » March » 22 » Круглий стіл з питань розвитку музейної справи в обласному краєзнавчому музеї
15:10
Круглий стіл з питань розвитку музейної справи в обласному краєзнавчому музеї
Круглий стіл з питань розвитку музейної справи в обласному краєзнавчому музеї

   24 березня 2015 року о 12.00 год. на базі Волинського краєзнавчого музею (м. Луцьк, вул. Шопена, 20) за участі Українського центру розвитку музейної справи в форматі відкритого круглого столу відбудеться обговорення проекту примірних штатних розписів державних та комунальних музеїв, заповідників та закладів музейного типу, до участі в якому запрошені музейники Волинської та Рівненської областей.

   Дійсні примірні штатні розписи державних та комунальних музеїв, заповідників та закладів музейного типу були затверджені наказом Міністерства культури України № 823 1 серпня 2012 року. Цей наказ та затверджені ним штатні розписи викликали цілу низку зауважень та критичних відгуків від представників професійної спільноти. Зокрема, зазначалося, що в наказі не враховано специфіки музейних інституцій різного профілю, а в самому переліку посад не відображені актуальні напрямки сучасної музейної роботи.

   Протягом 2013 та 2014 рр. Український центр розвитку музейної справи провів декілька тематичних опитувань працівників музеїв різних груп та профілю. Аналіз даних також засвідчив, що кадрова модель та система функціональних обов’язків, яка існує традиційно й закріплена сьогодні на юридичному рівні, дедалі менше відповідає сучасним реальним потребам музейних закладів.

   У зв’язку із цим Український центр розвитку музейної справи (в межах програми «ProMuseum») ініціював розробку оновленого проекту типових штатних розписів державних та комунальних музеїв, заповідників та закладів музейного типу.

   Важливу увагу пропонується також приділити питанню критеріїв та показників, які мають бути покладені в основу формування примірних штатних розписів, показників ефективності роботи музейних закладів тощо.

   Передбачається ознайомлення із напрямками діяльності.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 703 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]