Головна » 2013 » April » 18 » Краса, опромінена сонцем у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.
22:22
Краса, опромінена сонцем у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.
Краса, опромінена сонцем у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.
    18 квітня 2013 року у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулась мистецька імпреза: відкриття персональної виставки творчих робіт талановитої майстрині (інженера-будівельника за фахом, художника — за покликанням), лучанки Валентини Галкіної.




 
   Виставкова зала вмістила 57 оригінальних картин, виконаних у техніці соломопластики, вигаданій самим автором. Це не аплікація і не об'ємне плетіння, це – напівоб'єм. У спеціально виготовлених рамках за склом, на тлі чорної тканини, ячмінною соломкою різних відтінків викладено храми (оригінали цих сакральних споруд мають певну адресу), вежі замку Любарта, вітряки і водяні млини, інші етнографічні будівлі та пейзажі, птахи на гілках дерев і рибки серед водорослей. Захоплення майстрині квітникарством відбилось і на виборі основного об'єкту зображення. Закохана у красу квітів, авторка більшість своїх робіт присвятила їм. Тому на виставці „цвітуть” троянди й іриси, ромашки і маки. Розкішні букети – у різноманітних вазах і кошиках, пишні квіти „ростуть” із вазонників, виткі рослини прикрашають садові арки та віконні рами. Кожна робота випромінює сонце, як і сама майстриня.







   Виставка у Затурцях функціонуватиме у весняно-літній період, протягом якого буде проведено і майстер-клас самобутнього автора.
   Запрошуємо насолодитись красою і довершеністю мистецьких творів волинянки Валентини Галкіної.
Наталя Гатальська – провідний
науковий співробітник музею
Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 1081 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]