Головна » 2017 » February » 13 » Книги найбільший скарб людства – бережімо їх!
14:57
Книги найбільший скарб людства – бережімо їх!
Книги найбільший скарб людства – бережімо їх!

У Лондоні викрали манускрипти Леонардо да Вінчі, Данте та Ньютона. Спосіб пограбування нагадував фільм «Місія, яку неможливо виконати»

Зі сховища біля аеропорту Гітроу у Лондоні злодії вкрали понад 160 книг 15-16 століть на рекордну суму в £2млн. Зокрма були викражені стародруки авторства Леонардо да Вінчі, Ньютона та Коперника. Про це повідомляє Daily Mail.

«Банда злодіїв вкрала антикварні книги вартістю понад £2 млн, зламавши складну систему захисту та пробравшись крізь дах у сховище, де зберігалися книги», – йдеться в повідомленні.

Daily Mail опублікувала схему пограбуванни: троє грабіжників просвердлили дах та спустились на канатах, якимось чином уникнувши датчиків руху

Видання повідомляє, що троє грабіжників просвердлили отвори у вікнах з посиленого склопластику і на 12-метрових тросах спустилися в обладнане датчиками руху сховище, зламавши складну систему сигналізації. У сховищі книги очікували відправки до США.

Як зазначається, серед вкрадених книг була робота Коперника 1543 року «Про обертання небесних сфер», книги Галілея, Ньютона, Леонардо да Вінчі, а також видання 1569 року «Божественної комедії» Данте.

Експерти вважають, що книги були вкрадені на замовлення певного колекціонера, бо «їх неможливо буде продати жодному із сумлінних дилерів чи аукціонних домів».

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 756 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]