Головна » 2017 » May » 7 » Художній музей запрошує на «Ніч музеїв»
14:34
Художній музей запрошує на «Ніч музеїв»
Художній музей запрошує на «Ніч музеїв»

Управління культури Волинської облдержадміністрації
Управління культури Луцької міської ради
Художній музей м. Луцька – відділ ВКМ

Художній музей м. Луцька знову бере участь у Міжнародній культурно-мистецькій акції «Ніч музеїв», яка традиційно проводиться у Європі та Америці напередодні професійного свята працівників царини музейництва.

Дев’ятий раз поспіль колектив Художнього музею запрошує друзів, однодумців, усіх, кому небайдуже мистецтво, до участі в цікавому проекті, що містить, зазвичай, презентації нових виставок, концерти, спільне осмислення актуальних тем, незабутні миттєвості зустрічей із популярними творчими колективами, талановитими мистцями, знаними поетами, акторами, музикантами.  

«Ніч музеїв – 2017» відбуватиметься за темою «Українське рица́рство: відвага і честь», яка концептуально пов’язана із попередніми, однак акцентує на ще одній, вельми актуальній сьогодні, темі звитяги, честі, духовної величі захисників України від найдавніших часів і аж до нині.

Епіграфом свята обрано слова зі старовинного Троїцького канта доби Івана Мазепи (Збірник пісень XVII століття під редакцією Михайла Грушевського):

             «Гетьма́ну пану подай була́ву,
             Всему́ рица́рству вічную славу…».

Вони озиватимуться у творах історичного малярства Дмитра Стецька й Катерини Ганейчук, звучатимуть у співі гурту старовинної музики «Хорея Козацька», проникливо бринітимуть в душах кожного учасника дійства…

Час зустрічі: 13 травня 2017 року (субота) о 20.00 годині.

Місце зустрічі: Художній музей м. Луцька – відділ ВКМ,
вул. Кафедральна 1-а, (Луцький замок). 

Оргкомітет

Категорія: Художній музей | Переглядів: 584 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]