Головна » 2013 » Лютий » 1 » Історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” долучиться до проекту „Шлях Гедиміновичів”.
23:40
Історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” долучиться до проекту „Шлях Гедиміновичів”.
Історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” долучиться до проекту „Шлях Гедиміновичів”.
1 лютого 2013 року заступник Володимир-Волинського міського голови Лариса Кулікова провела нараду з керівниками Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», історичного музею та відділу культури і туризму, на якій розповіла про участь в установчих зборах проекту «Шлях Гедиміновичів», ознайомила з планом заходів, затвердженим у Збаражі і доручила розробити відповідні заходи по Володимиру-Волинському.
Лариса Кулікова висловила сподівання, що участь у проекті буде успішною і допоможе збільшити туристичну привабливість нашого міста, сприятиме пожвавленню економічного розвитку туристичного та дотичних секторів економіки Володимира-Волинського.
31 січня заступник міського голови Лариса Кулікова взяла участь в установчих зборах проекту «Шлях Гедиміновичів», які відбулися в Збаразькому замку.
У зборах також взяли участь міські голови из Луцька, Острога, Хотина, Славути, Старокостянтинова, Ізяслава, представники Тернопільської, Кам’янець-Подільської, Дубенської міських рад, а також керівники Національного заповідника «Замки Тернопілля», Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», Державного історико-культурного заповідника міста. Острог, Державного історико-культурного заповідника у місті Дубно, Національного історико-архітектурного заповідника «Кам`янець», Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, Державного Культурно-археологічного центру «Пересопниця», представники Інституту історії України національної академії наук України, Національного університету «Острозька академія», директор фестивалю Porta Temporis Ігор Данілов та радник Голови Держтуризмкурорта України Геннадій Друзенко. Почесним гостем заходу був Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас.
Туристичний міжнародний проект «Шлях Гедиміновичів» охоплює територію, на якій розташовані замки та фортеці, що були збудовані представниками династії Гедиміновичів Великого князівства Литовського
Стратегічною метою цього проекту є створення сучасного міжнародного туристичного продукту, об’єднаного темою культурно-історичної спадщини Великого Князівства Литовського, який би до 2015 року отримав загальноєвропейське визнання і був включений до переліку культурних шляхів Ради Європи. У разі досягнення цієї мети, «Шлях Гедиміновичів» стане першим культурним шляхом Ради Європи, який ініціює Україна.
У проекті виявили бажання взяти участь 10 міст, два села, Національний університет «Острозька академія», Державний культурно-археологічний центр «Пересопниця» та 9 державних заповідників і музеїв з Волинської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей, на території яких знаходяться пам’ятки архітектури литовської доби.
Учасники зустрічі обговорили та затвердили питання організаційно-правової форми співпраці муніципалітетів, державних і комунальних установ, а також представників бізнесу в рамках проекту «Шлях Гедиміновичів», розглянули та схвалили план заходів з реалізації проекту в 2013 році, прийняли рішення щодо джерел фінансування проекту.
 
Джерело: сайт Володимира-Волинського
Категорія: Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” | Переглядів: 1157 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]